Hunky Dory Coffee & Pub  Søndre bydels nye Treffsted 

Hunky Dory Coffee & Pub i Storgata 41 på LIllehammer  vil gjennom året presentere en herlig blanding av musikk og andre aktiviteter fra vår intime coffee scene .  Gjennom mange år har vi bygget opp et stort nettverk og kan derfor presentere artister som egentlig er for store for en klubb som Hunky Dory og Hælj på Dokka .  At vi kan tilby spilling både på Lillehammer og Dokka  og hos samarbeidspartner i Oslo gjør oss selvfølgelig enda mer interessante for artister på turne. i løpet av våren forsommeren håper vi også å ha klart en ute scene i bakgården hvor vi på fine sommerdager kan presentere artister på en litt større scene en den inne .  

Musikkopplevelser er etter vår mening en bedre opplevelse på en intim scene en på store arenar  .  Vi vil streve etter å gi vårt publikum kulturelle opplevelser som skal huskes lenge ....  .  Ta en titt på vår arrangement kalender og du vil nok finne noen godbiter som skulle passe deg :)  .  Hos oss starter alle konserter på kveldene Kl 20.00 om ikke annet blir annonsert . Utendørs så vil det nok bli noen ettermiddags konserter  følg med oss på sosiale medier og på Kulturhuset i GD .  Billetter til våre kulturopplevelser vil bli lagt ut på www.hoopla.no  og husk det legges kun ut rundt 100 billetter så dette blir til tider eksklusive greier :)  .  Hos oss vil du oppleve Lokale ,Nasjonale og Internasjonale artister . Det vil også bli mulig og leie lokalene for andre arrangører og selvfølgelig åpner vi våre dør for lokale festivaler og kultur arrangement som ønsker bruke Hunky Dory .   Mer opplysninger om dette og eventuelle spillinger hos oss finner du på kontakter her på siden .  

Fra Hunky Dory,s intime scene vil det bli servert en rikholdig kultur meny  . Hunky Dorys har ingen spesielle konsertkvelder så her kan det dukke opp spennende saker rett som det er .  Konsert start vil på  konsert kvelder hver kl 21.00 .Hunky Dory vil på sikt også ha en scene i bakgården hvor det vil bli presentert artister innen forskjellige sjangere . 

Billetter til våre konserter selges på www.Hoopla.no .  Husk vi selger kun 100 billetter til våre live kvelder så her er det ingen grunn til og vente med å kjøpe ,  ute scenen vil ha en noe større kapasitet 

 

Hennes duett med Rod Stewart tok Amy til Stjernehimmelen Nå kommer AMY BELLE til Norge og LIllehammer  

Denne konserten var planlagt å holdes i Lounge Nitten57 i Eidsiva Arene .  I etter kant har det blitt klart at vi åpner vårt eget sted i Storgata 41 LIllehammer . Hunky Dory Coffee & pub er planlagt åpent til påske .  Det er naturlig for oss og flytte konserten med Amy Belle ned hit . Alle solgte billetter gjelder selvfølgelig . Kapasiteten er halvert så her er det bare og kaste seg rundt da over 50 % av billettene er solgt  . 

 

Amy Belle er historien om gatemusikanten  fra Glasgow som oppdaget av folk rundt Rod Stewart . Det ente opp med å synge duett med Rod i Royal Albert Hall . i dont want to talk about it videoen med Rod og Amy er snart sett en milliarder ganger på sosiale medier og gjorde den sjenerte jenta til en snakkis i hele musikkverden .

 

Amy droppet ut av skolen hjemme i Skottland som 16 åring og turen gikk London for å satse på musikken . Her møtte hun Charity Hair fra Florida og de startet Alice band sammen . 

Bandet spilte inn noen Ep i popfolk sjangeren uten den store suksessen i 2002 skrev de låta Nothing on but the radio som Pepsi plukket opp og ga ut på Pepsi Chart 02 

 

Alice Band ble oppløst i 04 og Amy reiste hjem til Glasgow og spilte på lokale puber og gata for å få endene til og møtes . Det var da Stewarts folk oppdaget henne og satte henne på scenen med Rod . Det var dagen alt endret seg for Amy 

 

Duetten åpnet alle dører i Europa og Usa og plutselig var hun på plass i Los Angeles med all verden av stjerner rundt seg som musikere og produsenter Hun ga ut album og skrev låter med Chris Martin fra Coldplay og Tim Wheeler mm 

De siste årene ble det brått stille rundt Amy hun trakk seg tilbake i total stillhet stiftet familie og la ned allt som hadde med Musikk og gjøre . 

 

I dag er det faktisk 20 år siden duetten med Rod Stewart og Amy har begynt røre på seg igjen . Hun skriver låter og har levert låter b.annet til Superstjernen Miley Cyrus . Pga familien  har Amy bestemt seg for reiser  kun 4 dager i måneden og holder konserter .  Tyskland og Holland er besøkt og jammen har vi fått henne til Lillehammer ,Jessheim , Dokka og Oslo 

 

Party Party Party  Yepp det er MFC Chicken det 

London bandet MFC Chicken men pga sin karmatiske frontmann fra Spania har sør Europa blitt et kjempe marked for bandet .  Bandet har blitt en sikkerlig vinner på festivaler og klubber ikke bare i Europa men også store festivaler i USA har spikret bandet i sine Lineuper 

 

MFC Chicken har spilt fete, sax-drevne rock & roll-sanger om hurtigmat og knuste hjerter de siste  årene. Deres høyenergi  Rhythm,n & blues, surfinfundert, rock & roll henter inspirasjon fra band som The Sonics og er designet spesielt for å få alle til å riste på halefjærene.

 

 Så hvis du elsker å danse, men hater moderne dansemusikk og er desperat etter å høre garasjerock’n’roll virkelig tatt tilbake til røttene, så er du definitivt klar for den ubeskrivelige, ustoppelige MFC Chicken-lyden!

 

Kult Band tilbake til LIllehammer 

The Reverend Peyton,s Big Dam Band Tilbake til Norge  " En forbannet uimotståelig andeledes og levende trio" 

 

Midt på 2000 tallet gjorde Country blues trion fra Brown County i Indiana sin første konsert i Europa under Lillehammer Blues Festival på Lillehammer Hotell . 

 

Det var vel ingen som på den tiden hadde hørt om bandet og folk var veldig usikker på hva som ventet dem .  En trio med unge Hillbillys hadde rigget seg til åpnings konserten med Trommesett bestående av litt trommer og noe plastbøtter , et Vaskebrett og noen stål gitarer fra 30 tallet . 

 

Sjelden om noen gang har et band spilt så til de grader bakoversveis på publikum . Peyton,s ble festivalens store snakkis og kjæledegger . Her var det bare brede smil blant publikum som opplevde noe de muligens aldri har glemt .

Ekteparet Peyton,s har aldri sett seg tilbake og har siden den gangen turnert verden rundt og de spiller ca 250 konserter i året . Bandet har lenge hvert goodis for universitets studentene i Usa og de er like selvfølgelig i Line upen på Rock festivaler som  på bluesfestivaler .  i årene etter Lillehammer besøket ble det flere Scandinavia turner og festivaler b.annet så har de spilt  Notodden og Åmål bluesfestival pluss en rekke klubber , Mest minnerike konsert er nok Bilopphuggeri konserten i Huggeriet i Næroset . Vanvittig opplevelse i sykt fete omigivelser .En konsert bandet fortsatt har høyt oppe på sin liste over minnerike opplevelser . 

 

Tilbakemeldingene er alltid Kjempemessige . Som Østkanten Blues klubb i Oslo  skriver  dette er årets morsomste konsert .  Bandet har gjennom årene utgitt et titalls album mellom den syke mengden konserter de spiller .Albumet  Poor until payday ble i 2019 Nominert til beste bluesrock album av Blues Music Award . Rev Payton selv har mottatt en rekke priser for sitt fantastiske gitarspill og han har Frontet forsiden på de fleste gitarmagaziner rundt om .  

 

 Fruen Washboard Brezzy er vært inngangsbilletten alene med sin aggressive spillestil på vaskebrettet og hennes energiske scene opptreden som ender med at hun setter fyr på Vaskebrettet 

 

På trommer er det ikke lenger Peytons ekte bror som er med men den uekte bror Brother Powell .

Har du ikke opplevd bandet før så er det bare og møte opp til et av det frakkeste  show du kan  opplevd .  Her blir det garantert en god latter kombinert med brilliante musikalske sprell . 

 

Young Fogertys  Hyller CCR og John Fogerty 

John Forgerty fyller 80 år 28. mai 2025. Vi feirer dagen noe forsinket under Lillehammer dagene  med et av Europas råeste Creedence Clearwater Revival-tributeband, Norske Young Fogertys.

 

Bandet består av tre erfarne musikere fra kjente band som Kvelertak, Black Debbath og Thulsa Doom.  Bassist er Lillehamringen Morten Lunde .  Med autentisk energi og lidenskap for CCRs legendariske låtkatalog har de i over 15 år  levert  de ikoniske hits som «Fortunate Son», «Who’ll Stop the Rain» og skjulte perler som «Effigy».

 

Som vokalist Ole Petter Andreassen sier: «Det er en sann glede å presentere disse fantastiske låtene slik de bør og skal spilles.»

 

Young Fogertys løfter CCR-musikken til nye høyder, og gir deg en kveld fylt med nostalgi, rå energi og ekte rock ‘n’ roll.

 

Ole Petter Andreassen  Vocal ,Guitar ( Black Debbath Thusla Doom ) 

Håvard Takle  Ohr  Trommer  ( Kvelertak ,El Cueero 

Morten Lunde Bass ( The Mormones, Kosmik Boogie Tribe The Backstreet Girls ) 

En av de aller største stemmene kommer til Hunky Dory 

Forbered deg på å bli med på en fantastisk intim konsert med Brooklyn New York Jenta  Sari Schorr med band på Hunky Dorys intime scene.

Kjent for sin sjelfulle og kraftfulle   stemme og ubestridelige scene tilstedeværelse, Sari er i dag  selve hjertet

i  bluesrockn . 

 

Alle de Tunge navn i bransjen har søkt samarbeide med den suverene sangerinnen . Folk som Walter Trout, Eric Burdon , Carley Simon ,Warren Haynes  med flere har alle jobbet med Sari 

 

Hennes siste samarbeid er med med den legendariske Robin Trower  (Procol Harum )

deres Nr 1listede  Billboard Blues-album, Joyful Sky, er et vitnesbyrd om hennes ekstraordinære rekkevidde og følelsesmessig kraft.

Trower selv undret seg over partnerskapet og sa: «Saris

uttrykksfullt vokal register inspirerte meg til å skrive et nytt album bare for stemmen hennes» – en sjelden

utmerkelse fra en av rockens mest aktede gitarister.

Live er Sari Schorr en åpenbaring. Hennes evne til å smelte sammen tordnende bluesrock med øyeblikk av øm sårbarhet vil gjøre deg andpusten. Enten hun leverer Rock,n roll eller

hjerteskjærende ballader, bringer hun lidenskapelig hver sang til live.

Ikke gå glipp av denne sjansen til å være vitne til en av de mest ekstraordinære stemmene i vår tid

Norske Stjerne musikkere kommer til Hunky Dory som Motorpsykkel 

Ulf Risnes fra Tre Små Kinesere spiller gitar og synger Sola Johnsen fra Dumdum Boys spiller trommer og synger Truls Waagø fra 2Ohm og Trondheim Symfoniorkester spiller bass og synger Motorpsykkel startet en gang på midten av 90-tallet som et hobbyband for Ulf og Sola, et band hvor de kunne spille sanger som de likte uten å måtte yte dem noen som helst rettferdighet. Truls hev seg på og bandet fikk raskt god respons som et artig festband. De ble utropt som verdens beste band i Aftenposten og terningkast 6+1 ble gitt. Bandet var også backingband for Knutsen og Ludvigsen fram til Gustav Lorentzens altfor tidlige bortgang. Han klassifiserte Motorpsykkel som verdens beste band i sin prisklasse. En karakteristikk bandet står inne for.

Repertoaret består av kult- og ekte klassikere fra 60-70-80-90tallet, bandet kaller låter som ble utgitt i 96 for «nye». Framføringen er respektløs, men samtidig ikke parodisk. En kveld med Motorpsykkel har først et akustisk sett, så ett elektrisk. Bandet liker seg best når folk danser og later som bandet ikke er der. Stikkordet for Motorpsykkel er null pretensjoner og ren moro.

Her er et lite utvalg av artister som blir bedekt av Motorpsykkel: Dionne Warwick Nancy Sinatra Bob Dylan Cat Stevens Bob Marley Iggy Pop La Bouche Europe Beastie Boys Tom Petty Johnny Cash Red Hot Chili Peppers Passer veldig godt til øl

Unike Adama Janlo Til Lillehammer for første gang 

Oppdag noe nytt, friskt  og spennende på Hunky Dory Coffee & Pub. en ny stjerne er i ferd med og blomstre . Oppdag  Adama Janlo fra Sagene i Oslo med røtter fra Gambia . 

Multitalentet Adama Janlo er et fyrverkeri av en vokalist og har blitt omtalt som «den mest kraftfulle og energiske soulstemmen» av musikkjournalist Rolf E. Wulluf. Hun opererer innenfor blues, neo soul og gospel. I fjor slapp hun sin debut-EP «Misaligned», som fikk 10/10 av Musikknyheter, og holdt utsolgt releasekonsert på Kulturhuset I Oslo samme kveld. 

 

I år debuterte hun også som skuespiller i selveste Operaen i stykket My Story: Hope Road 56 Revisited, skrevet av regissør Cliff Moustache og satt opp av Nordic Black Theatre. Adama Janlo ble tildelt årets Ung Artist-stipend av Norsk Blues union på Notodden Blues Festival.

 

Av Bluesnews ble følgende omtale skrevet om henne:

«Hvordan kan denne kruttønna av en soulsanger og sceneartist ha gått under radaren for mange så lenge? Adama kan absolutt bli Norges neste store sangstjerne! Festivaler og klubber, få denne dama på plakaten nå!» 

 

Med utsolgt urpremiere debuterte Janlo med sin første forestilling, «Ganu Fɔlɔ Donkɛ» (Historien om mitt liv), 30. oktober under Oslo World Festival, i samarbeid med Nordic Black Theatre.

 

Adama Janlo har deltatt flere år på Little Stevens Blues School på Notodden Blues Festival og i år blir hun og se på plakaten på flere Norske festivaler .  

 

Vi er stolte over å presentere Adama for publikum på Lillehammer og oppfordrer alle om å ikke gå glipp av denne Unge  suverene dama . Adama kommer til Lillehammer med fullt band 

 

 

Publikumsfavoritten til bake i byen 

 

 

Asle Beck

har siden gjennombruddet i 2008 med platen ”Tanker fra i går” blitt en meget populær og etterspurt artist.
Med radioslagere som bl.a. Skur 55, Varme Vinder, Finnmark og Grünerløkka har Beck gitt det norske folk herlige popviser med norske tekster som vi alle synger eller nynner med på. Låtene til Asle Beck har på noen få år nesten syv millioner nedlastinger, lyttinger og views på Spotify, iTunes og YouTube, noe som er helt fantastiske resultater for en norskspråklig artist. Han ga i 2014 ut plate nummer to ”Gikk så stilleforbi” til strålende kritikker i flere av landets største aviser og med påfølgende radiointervjuer i flere radioer, deriblant hos nitimen på P1. I oktober 2018 slapp han sitt tredje album Bruvoll Hotell hvor han samarbeider med bla. Rita Eriksen, Amund Maarud og Øivind Elg Elgenes. Albumet føk rett inn på en 10 plass på VG Lista Topp 40 sammen med norske og internasjonale stjerner.


Asle Beck spilles daglig på de største radiostasjonene i landet, har vært a-listet på flere av disse, solgt tusenvis av plater og han spiller for fulle hus. Det er liten tvil om at han har fått en plass i nordmenns hjerter med sine ekte og ærlige tekster om livet, kjærligheten og naturen.

 

 

Gisle Børge Styves trio Tilbake til Lillehammer 

Endelig er Gisle Børge Styve trio tilbake på LIllehammer . For 2 år siden gjestet de Rubbel & Beat Club på Hvelvet .Fullt hus og en kveld med musikk og humor i toppklassen .  Gå ikke glipp av gutta når de kommer  til Hunky Dory Coffee & Pub Fredag 29 August 

Musikken er melodisk, vakker og groovy, med trestemte koringer og variert instrumentering. I sentrum står Gisle Børge Styves varme vokal og lekne piano, ledsaget av Per Willy Aaseruds trompet og Helge Harstads bass. Trioens spennende musikalske arrangementer gir også plass til fioliner, vinglass, klokkespill, perkusjon og slide-bass! Samspillgleden er stor, trioen koser vettet av seg og det smitter fort over på publikum. Deres stadig voksende publikum reiser alltid hjem etter konsertene med et smil om munnen og fløyel om hjertet. En konsert med trioen omtales av flere som ”ren terapi av absolutt høyeste karakter”, og publikum får mulighet til å både le og gråte.
Gisle Børge Styve Trio har eksistert siden 1998. De ga i 2002 ut platen “Styves Ark”, som ble spilt inn live en helt ordinær handlelørdag i en bokhandel på Majorstua. I den samme butikken hadde de sin musikalske utviklingsplass og lekestue 30-40 ganger i året, til stor glede for kunder og ansatte. Etter hvert ble det mange opptredener over hele landet, på festivaler, klubber og lukkete arrangementer. Høsten 2012 ga de ut plate nummer to, «Here right now», og det var tre opprømte og spente musikanter som presenterte sitt nye «verk». De siste årene har de jobbet med et større og ganske ambisiøst plateprosjekt, som de enda ikke har fått anledning til å presentere. Men snart …?
Gisle Børge Styve Trio består av: Gisle Børge Styve – vokal, piano med mer. Født 20.februar 1970, oppvokst i Førde, bor i Tønsberg. Han har jobbet som utøvende musiker siden ca. 1993. Utdannet ved jazz/pop/rock-linja på Norges Musikkhøgskole. Helge Harstad – bass og kor. Født 24. desember 1969. Er freelance-musiker, Oslo-utdannet cand.philol. ved Universitetet i Oslo, med musikk som hovedfag. Spiller fast med Gisle Børge Styve-trio. Per Willy Aaserud – trompet, kor og litt mer. Har jobbet som utøvende scene- og studiomusiker siden 1991, hovedsakelig innen genrene jazz, pop, rock, afrocubansk og ulike improvisasjonsformer.
 
 
 
 
 

 

 

Det beste fra Innlandet Til Hunky Dory Coffee & Pub 


Narum har etablert seg som et av de vesentlige bandene innen norsk visetradisjon, under en tydelig påvirkning av amerikansk rootsmusikk. De har gitt ut fire plater med en imponerende kvalitativ jevnhet med hensyn til både musikk, tekst og framføring. Narum har nok allerede et problem når de skal velge ut sine beste låter til en halvannen times konsert.

Kåringen i 2011 på NRK Hedmark og Oppland av låten “Je veit et stelle” til den desidert beste låta i Hedmark og Oppland tyder på at de for lengst har blitt en vesentlig del av det kulturelle møblementet hos folk i deres kjerneområde på det indre Østland.

Spellemannsprisen
Narum fikk Spellemannprisen i 2010 i kategorien viser for sitt album “Ælt som var søkk borte”, året før var de også nominert på debutalbumet «Samma hen du fær». I mars 2013 ble de tildelt dialektprisen av Austmannalaget.

 

Narum består av:

Lars Christian Narum er best kjent som traktør av tangenter i Hellbillies siden 2001. Han har skrevet både tekstene og melodiene på platen. Lars Christian spiller piano og Hammond B3-orgel, og har en fortid i Nickels & Dimes. Han har spilt i band siden han var sju år gammel.

Jon Anders Narum spiller gitar, og har produsert alle tre platene, som er spilt inn i hans eget studio på Toten. Jon Anders har vært profesjonell musiker i mange år, og har bl.a. spilt sammen med Espen Lind. Også Jon Anders spilte i band samtidig som han begynte på barneskolen.

Benedikte Narum Jenssen er vokalist, og hun debuterte som sanger på radio som treåring. Hun har i mange år satt sitt preg på det lokale musikk- og teaterlivet på Toten.

CM Wolf & The Backbones (Usa) Amerikaner med røtter i LIllehammer 

Chris Møinichen Er født og oppvokst i Las Vegas . Han var godt klar over sine Dansk / Norske røtter da han i 2023 besøkte Norge for første gang som Frontmann i The Delta Bombers . Da Chris spilte i Oslo dukket det opp en del slektninger og da Chris sa han skulle til Lillehammer dagen etter så fikk han historien om at det var i LIllehammer familien hadde sine røtter og at det i døla byen også fantes en vei med deres navn .   Ikke lenge etter at bandet kom hjem til Las Vegas kom nyheten om at Chris som Låtskriver ,Vocalist og den naturlige lederen av Delta Bombers ikke lenger ønsket bli med .  Indre stridigheter gjorde at Chris etter 16 år takket for seg og flyttet til Florida . 

Etter litt  tid i tenkeboksen kom meldingen om at CM Wolf (Chris kallenavn ) & The Backbones var i gang . Chris har sagt at han skulle tilbake til Norge og i Februar skulle bandet gjøre sin første turne i Europa . Pga problemer med bookingen i Sør Europa ble turnen flyttet til September .  

Chris kommer med sitt nye band med nye låter pluss Delta Bombers klassikere som han har skrevet .  Vi kan garantere en herlig og intens konsert med Rootsrock med rockabilly og Swampy Blues og Outlaw Cw . Ikke gå glipp av dette .  

 

Musiker Landslaget til Hunky Dory . Nesten ikke til og tro 

Royal Jam hadde sin første konsert 23 Juni i 1991 under signingshelga til Kong Harald og Dronning Sonja i Nidarosdomen, Trondheim. Derfor det klingende navnet Royal Jam.

På denne første konserten opptrådte mange profilerte artister og av dagens medlemmer var det Steinar og Morten som dengang spilte i bandet.

Bandet har eksistert like lenge som vår konge, men dagens hoff har spilt sammen siden 2015.

 

For å understreke navnets royale sus, spilte fire av musikerne i bandet den 17.juni 2016 i selveste Royal Albert hall, London

Royal Jam tar deg med på en musikalsk reise du sent vil glemme! Ikoniske rockelåter fra 70- 80 tallet fra band som: Manfred Mann, Deep Purple, Sweet, Free, Kansas, Paul McCartney og Journey, blir lekent fremført med en stor spilleglede.

 

Med fire musikere fra bl.a Stage Dolls, TNT og Sambandet og en unik vokalist fra Tromsø, får du her en sjelden mulighet til å oppleve de spille låter de selv digger i en intim setting.

 

Ingen andre band i Norge har slike legendariske musikere som Royal Jam!

Noen av de har spilt i de mest populære bandene og med de mest profilerte artister i Norge.

 

De har skrevet seg godt inn i Norsk musikkhistorie og opptrådt på de største scener både i Norge og Internasjonalt.

 

På årets konserter får du de igjen i en intim setting og det er ikke til å unngå at det går et historisk sus i lokalet når låter du har vokst opp med blir knivskarpt fremført.

Bandet er:

Lasse Ingebrigtsen – sang

Skjalg M. Raaen – gitarer

Terje Tranaas – keyboards

Morten Skaget – bass

Steinar Krokstad – trommer

 

Her vil det garantert swinge 

The Backyard Casanovas dukket opp fra Bonn I Tyskland som backing band for pianisten Cat Lee King og det ble til det litt bisarre navnet Cat Lee Kings &His Cocks. 

I 2023 kom deres debut album som Casanovas. Albumet mottok sterke anmeldelser i hjemlandet og deres stil er sammenlignet som en mix av Houndog Taylor og The Paladins . Gutta selv sier de spiller 'Dirty Chicke-shack Blues &wip-flipping Rock,n roll . 

Uansett det svinger enormt .og gutta,s stil er udiskutabel bra. 

Gled dere til å høre 

Tommy J Croole på vocal og Guitar. Sidney Ramon på Rytmeguitar . Lucky Luciano Ståbass og René Lieutenant Trommer. Som The Backyard Casanovas

McKinley James (USA) Kjempe talenter til Lillehammer 

McKinley James er en ung mann med en gammel skjel . Bevæpnet med en elektrisk gitar og glittrende låtskriver evner puster han nytt liv i klassisk sound .Working Class Blues,er et debutalbum som introduserer hans blanding av amerikansk rock & roll, forsterket soul og rå rhythm,n & blues.

 

Det er et sound  drevet av groove og gitar. En sound som har blitt skapt gjennom  utallige show – på klubber over hele Usa og de siste årene i  Europa.  Sammen med sine band kompanjonger omskriver de regelboken for blues-inspirerte rockeduoer, og skaper de musikk med røtter i  amerikansk rootsmusikk  med  plass til alt fra Motown-hooks til roadhouse-boogie-woogie.

 

"Vi prøver ikke å høres old-school ut," sier McKinley, som vokste opp med å se faren spille trommer for band  som Los Straitjackets og JD McPherson. "Vi elsker tradisjonell blues og soul, men dette er ikke en retro-akt. Emnene, temaene og sangene er alltid ferske."

 

For å fange disse sangene så ekte som mulig, tilbrakte McKinley og Jason en tredagers helg i hjemmestudioet de hadde bygget inne i familiefjøset, og spilte inn en serie liveopptredener med analogt utstyr og minimale mikrofoner. Jason spilte et vintage Ludwig trommesett fra 1970. McKinley spilte en vintage '54 Stratocaster gjennom en Peavey Pacer. Uten hodetelefoner eller studiogimmicker, opptrådte de to sammen i sanntid, og låste seg inn i den svimlende slumpen av sanger som "Movin'" og "Call Me Lonesome", sangmelodiene til "Always On My Mind" og de bare-benede blues fra «Get To My Baby».

 

"Vi hadde allerede spilt disse sangene live," forklarer McKinley, "så det føltes lett å bare slå rekord og gjøre det vi alltid gjør på showene våre. Når bandet ditt bare er to personer, er det ikke noe skjul. Det holder deg ærlig. , og det var målet med dette albumet også - å være så ærlig som mulig om hvem vi er og hva vi gjør."

 

Det målet begynte å ta form i delstaten New York, hvor McKinley ble oppvokst i en husholdning fylt med musikk. Inspirert av alt fra Stax til disco til 80-tallets R&B, ble han et gitarvidunder i ung alder. "Jeg viste ham en gammel video av Booker T. & the M.G. som spilte Norge i 1967," husker Jason, "og McKinley så Steve Cropper fullstendig rippe den og tenkte "Ok, det er det jeg vil gjøre også." Han må ha vært 10 år gammel." McKinley lærte raskt ikke bare å spille gitar, men å synge og skrive sitt eget materiale også. Underveis presset Jason ham til å utvide horisonten.

 

«Pappa sa alltid: «Hvis du spiller gitar, men ikke synger, vil det begrense deg», sier McKinley. "Å lære å synge hjalp meg å komme inn i låtskriving, og pappa presset meg dit også. Han syntes det var kult at jeg likte denne eldre musikkstilen, men jeg trengte å gjøre den til min egen. Du må skrive sanger om hvem du du må leve det; ellers blir det bare en handling."

 

Da McKinley flyttet til Nashville som tenåring i 2017, hadde han allerede dukket opp på coveret til Eric Churchs platinaselgende album Mr. Misunderstood og startet sin opptredenskarriere. Han gikk til og med glipp av sin egen videregående eksamen for en spillejobb. I løpet av årene som fulgte, introduserte han seg for internasjonalt publikum ved å gå på veien - hvor han først opptrådte som en trio, støttet av Jason og en Hammond-organist - og ga ut en håndfull innspillinger. 2021s kritikerroste Still Standing By fant ham jobbe sammen med produsent Dan Auerbach fra det Grammy-vinnende bandet The Black Keys, mens 2022s LIVE! fanget McKinley og selskap på scenen, og rev seg gjennom sanger som "Love Can Make a Fool" for fullt hus. Da bandets B3-spiller forlot lineupen i november 2022, gikk McKinley og Jason videre som en duo – et trekk som fremhever familiekjemien og karismaen i det bankende hjertet til Working Class Blues.

 

Dette er ikke en innpakket versjon av bluesen. Det er en eklektisk blanding av amerikansk musikk, med sanger skrevet sammen med Auerbach, Pat McLaughlin og Dylan Altman. McKinley synger om universelle kamper – hjertesorg, frustrasjon, kjærlighet, forelskelse – med stemmen til en 20-årings voksen som har skjært tennene sine på scenen siden barndommen. I likhet med skaperen, eksisterer Working Class Blues et sted ut av tiden, og blander det moderne med det klassiske, og visker ut linjene mellom sjanger og generasjon. Det er noe friskt, skapt av noe kjent. Og for McKinley James er det bare begynnelsen.

Stjerne Artist på Hunky Dory 

 

 

ÅGE STEN NILSEN

har siden sin scenedebut i 1983, etablert seg som en av Norges mest folkekjære artister og anerkjente vokalister. Etter sitt store gjennombrudd med WIG WAM i 2005 har han gjort enorm suksess med sin egen personlige Queen hyllest «THE SHOW MUST GO ON», vært programleder, turnert over hele verden, vunnet Tv-2’s «Det Store Korslaget», gitt ut til sammen 10 originale studioalbum, 2 live album, 2 DvD’er og medvirket i utallige musikaler, Tv-show og turnerende show konstellasjoner.

 

Oppmøte plikt på suverene Yvette Eklund Band 

Noen artister bør man bare oppdages og oppleve. Yvette Eklund er en slik artist .Personlig har jeg sjelden litt mer hekta på et for meg nytt band da jeg oppdaget Yvette og bandet .
Meningen har hvert at de skulle komme til oss i 2023 men tiden er nå inne for at de kommer .  Her kan du fort få et nytt favorittband .  Gå ikke glipp av Yvette Eklund Band 28 og 29 November på Hunky Dorry Coffee & Pub LIllehammer og på Hælj Bar & Uteliv / Land Rhythem,n Blues klubb  Lørdag 29  Billetter fås på http://www.hoopla.np 
Yvette Eklund Band /`(Malmø Sverige ) Svenskenes nye Americana yndling kommer til Lillehammer og Dokka i  November  . Yvette Eklund  fra Malmø har de siste årene markert seg som en av «Søta Brors « beste låtskrivere og artister – Musikk pressen er full av lovord om hennes låter og hennes konserter . Yvette er hva vi kan kalle Hel ved 
Yvette har en rekke år jobbet med musikk og har hver en del av bandmedlemmene hos artister som Mikael Wiehe og Mikael Rickfors kjent b.annet som vocalist i Britiske The Hollies på 70 tallet og ikke mist den Svenske stor slageren Vingar i 1988 Yvette har også sunget Aretha Franklin og Muddy Waters og Emmylou Harris  i diverse konstellasjoner .'Det er nesten urolig at hun ikke tok steget fremst på scenekanten før hun fylte 49 år . Livet har ikke alltid hvert en dans på roser for Yvette. Hun levde i et destruktivt forhold som tilslutt ente på Krisehjem og forskjellige kvinne hjem i et halvår . Tiden her gjorde henne også sterk og låtskrivingen ble en viktig del i hverdagen der drømmen om å stå på scenen som Yvette Eklund aldri slapp taket . På grunn av en ulykke som førte til at hun måtte tilbringe tiden i rullestol ente hun på et nytt kvinne hjem da dette var det eneste i Malmø som var tilpasset rullestol . Dette viste seg å være et hjem for kvinner som hadde hvert utsatt for trafficking . tiden her inne førte til enda flere låter og synet på livet . Yvette ønsker ikke fremstå som et offer eller en overlever men har aldri sluttet og se fremover og følge sine drømmer
Etter 6 måneder på kvinne hjem var tiden inne for å flytte .Hun traff så artist og låtskriver Jon Strider fra Usa bosatt i Sverige som begeistret for hennes låter satte henne i kontakt med den velrennomerte produsenten Amir Aly . Aly likte hva han hørte og ba om å høre mer . Yvette sendte han hele 26 låter som hun skrev på kvinne hjemmet og Yvetts talent som låtskriver var befestet . Gjennom produsenten traff også Yvette bluesgitaristen Mattias Malm som ble sentral i utviklingen av låtmaterialet og ikke minst i prosessen med å sette sammen Yvette Eklund Band .
Malmø innehar et rikt og sterkt musikk miljø med en rekke suverene musikere. Yvettes band er en samling fra aller øverste hylle med referanser b annet til et av Sveriges største rockband Wilmer X . Sjangermessig så kan vel Yvette Eklund Band settes i Americana sjangeren . Her er det Soul og blues mixet med en god dose Dolly Parton, Stones ,The Band mm  men også referanser til band som BlackCrows . Personlig kjenner jeg også en kvinnelig utgave av The Boss Bruce Springsteen og hans E-Street Band der inne i Yvettes musikalske hjerte . Oppfordringen er herved gitt .  
Her kommer noen ord fra en av Sveriges mest respekterte musikk kritikere 

Den ikoniske musikkritikeren Olle Berggren skrev følgende anmeldelse på albumet No Baggage Allowd 
 
YVETTE EKLUND BANDs andre album «No Baggage Allowed», skriver SVENSK ROCKHISTORIE, overgår det meste når det kommer til svenskprodusert rootsrock mellom «Stonesig»-rock'n'roll, country, soul og gospel (i ett og samme band) .
 
Ikke siden Rolling Stones' storhetstid (68-72) har et band, med en kvinnelig sanger og låtskriver i sentrum, klart å føre tradisjonen videre og fortsatt opprettholde sin egenart og identitet.
Men nå skjer det. Malmös stolthet, Yvette Eklund Band gjør det på deres andre album No Baggage Allowed.
Jeg har tidligere, på spøk, sagt at Yvette må ha blitt født da Mick, Keith og Gram festet på Villa Nellcote på den franske rivieraen og deretter vaklet ned i kjelleren etter midnatt og skrev moderne rockehistorie.
 
Hvis Warner/Reprise fortsatt var et aktivt plateselskap med en svensk divisjon på jakt etter genuint, uavhengig talent, ville de ikke ha vært i stand til å motstå YEB, det er ikke mange rockeband i dag med en kvinne i bandet som også skriver alt låtene (i dag har Yvette skrevet over 230 låter!) og i tillegg klart å få kremen av regionens musikere til å delta i dette prosjektet som ennå ikke har fylt fem år.
 
Dette er et album som virkelig er verdt å nå ut til den vestlige verden, hadde det vært et nytt band fra SouthWest USA, L.A. eller fra Alabamas «muskel belte», hadde verdenspressen reist seg og rost dette bandet med røtter like dype som en artist, som Jason Isbell, eller en Susan Tedeschi før hun møtte Trucks. Ren magi i min verden.
Og denne kvintetten kommer fra Malmö.
 
I tillegg et album som ble spilt inn under oppsyn av produsent/gjestemusiker Thomas Larsen i legendariske Tambourine Studios hvor Cardigans som kjent en gang spilte inn sine hits.
 
No Baggage Allowed har også mange strenger på sin endeløse lyre, Åpningen «Handle and Wicked» er «Exile in Sofielund» hvor Mattias Malm kaster ut tunge, angripende Keith-riff, «Fade away» er den typen country som lever i utkanten. av rockekultur med Larsen på pedal steel. Noen ganger glir du inn i Rockpile (eller er det Mott the Hoople). Og så litt The Band når Mats Bengtsson tar opp trekkspillet (tenk The Bands «When I paint my Masterpiece») og Larsen svarer på pedal steel.
 
Musikk på dette nivået produseres knapt i Sverige i dag, men Yvette og bandet har ennå ikke vist frem sine ferdigheter på svensk TV. Utrolig.
Kanskje det er på tide at hovedstaden ser sørover og opplever den musikalske skatten som ligger her nede, som ikke er Mello eller dansemusikk, men EKTE musikk!

 

 

 

Rå Barsk Fabrikk Blues fra Stockholm 

Factory Smokers Street Revue ble født fra en sigarboks med samme navn. Bandets sanger/gitarist Mårten Tiljander bygde både en gitar og et band fra en 17" sigarboks! Neste stein i bygget var bassist Per Lefvert, en gammel punkrocker som nå spiller oppreist bass. Det tredje medlemmet var Robert Sundberg på trommer. Bandets musikalske påvirkning spenner fra nordfjellene i Mississippi og nedover i Mississippi til New Orleans og nedover i Mississippi. backstreets of South Chicago Men det er en like sterk innflytelse på lyden fra den tidlige amerikanske og britiske punkscenen. Bandet debuterte med den digitale EP-en Smokers-stilen og ga ut debut-LPen Greatest hits vol 1 tidlig i 2015, etterfulgt av Mostly uphill på kassett (2018).

Bandet har rykte på seg for å levere høyoktanspill, og det gjør de uansett om det er fem eller fem hundre i publikum.
En person beskrev lyden - Hvis Sex Pistols hadde eksistert på trettitallet, ville de ha hørt ut som Factory Smokers...

Konserter 2026 

Herlige Bertie med sitt Vincent Flatts Tilbake 

Vincent Flatts Easily Led (UK) Southern rock , Boogie og dampende blues i verdens klasse Bandet fra Birmingham med  Steve Burton i front . Steve (Bertie ) vokste opp i Birmingham sammen med kompisen Ozzy Osborn . Da Sabbath så dagens lys ble Bertie med barndoms vennen inn som bandets roadie . Da tiden var inne for å ta steget frem på scenen selv startet han bandet Starfighter sammen med Stevie Young ( i dag i AC/DC )
Da Bon Scott døde i 1980 var det Steve Burton som etter anbefaling fra Stevie Young Ac/Dc som skulle overta jobben som Vocalist i AC/DC . Dessverre så sleit Steve den gangen med de samme problemer som Bon Scott når det gjaldt lysten på alkoholen . Dette førte til slutt at Malcolm og Agnus ikke turte ta sjansen på Steve ☹ The rest is rock,n roll History

Steve startet opp Vincent Flatts Et britisk Southern rock band . Debut albumet Flatt Out fikk mye oppmerksomhet og Amerikansk musikk presse fikk også øynene opp for det Britiske bandet som spillte den mest Amerikanske av alle sjangere . Bandet gjorde flere turner i Usa b annet sammen med Johnny Winther . Bandet holdt på til utpå 90 tallet før de gjenoppstod for noen år siden . I Mars 2018 gjorde de sin første jobb i Skandinavia på Lillehammer Blues festival med stor suksess . Bandet gjorde en turne høsten 2018 med spilling b annet på Fjord Blues i Sandane . Nå kommer bandet på en ny turne med jobber i Sverige og Norge pluss spilling på Outlaw Cruise til Danmark med Stena Line . Den 9 april blir det besøk på Toten . Høylytt sammen med Østre Toten Kulturhus kommer nå med et konsert program for 2019 . Toten Blues & Roots Sessions vil gjennom 2019 tilby et program med Internasjonale artister innen Blues , Rock . Americana , rockabilly mm i klubb konsept på Kultur Kroa . Først ut Vincent Flatts Easily Led
Annonse
Bertie synger fortsatt som ei lerke på speed med seg på scenen i Vincent Flatts har han Richard Shelton på trommene mens de unge og særdeles lovende Russel Cock og Gary Harper på bass og gitar 

 

Vincent Flatts er endelig tilbake etter å ha spilt LIllehammer Blues weekend i 2018 ble det noen turner i Norge og Sverige i 2026 kommer de til Hunderfossen Summer Meet og en del klubb jobber .  Deres første besøk siden 2019

Italiensk Deep Purple Tribute Tilbake til LIllehammer 

Billetter til Våre Konserter www.hoopla.no